خدمات

همایش خوش آمد گویی مدیران ارشد به معدن و فولاد سبز(C2G)

برگزاری نخستین همایش

در ابتدای مسیر عملیاتی صنعت معدن و صنعت سبز، در روز یکشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۱، اولین رویداد همفکری “خوش آمدگویی مدیران به معدن و فولاد سبز” با حضور علاقه‌مندان، مقامات صنعت معدن و فولاد و دانشگاهیان برگزار شد. در این جلسه، نظرات مدیریتی و تخصصی درباره “چرا کاهش گازهای گلخانه‌ای در فرآیند تولید فولاد به صفر” بحث شد و چالش‌های پیاده‌سازی بررسی شد.

در بخش اول و در سه بخش، بیش از ۶۰ مدیر بالادستی و صنعتی از ۳۰ شرکت معدنی و صنعتی با جنبه‌های جهانی در راستای معدن سبز و فولاد آشنا شدند و علاوه بر این، خلاصه مقالات منتشر شده به آن‌ها ارائه شد.

در بخش دوم، دو مدیر بالادستی تجربیات خود را در کاهش گازهای گلخانه‌ای و افزایش بهره‌وری به اشتراک گذاشتند.

در بخش سوم، دانشگاه صنعتی شریف (رتبه اول در زمینه فنی و مهندسی) درباره جهان و راهبردهای آن و چگونگی رسیدن به آن، ارائه داد.

در بخش چهارم، بحث آزاد درباره چگونگی ورود به این حوزه علمی و فن‌آوری بین مدیران بالادستی برگزار شد. با خلاصه نظرات این توافق، همچنین با تأکید بر نیاز به حرکت به سمت توسعه پایدار و دستیابی به معدن سبز و فولاد سبز، تصمیم گرفته شد که با همکاری صنایع بزرگ و دانشگاه‌های معتبر، یک پلتفرم غیر دولتی جهت هم‌آمیزی حرکت‌های موجود در این زمینه تشکیل شود. همچنین تصمیم گرفته شد که در مرحله اول، یک دفتر موقت باید ایجاد شود و تدابیر و سیاست‌های مربوط به آن در خط توسعه این پلتفرم در طول ۶ ماه قرار داد شود. هماهنگی جلسات آینده نیز در بازه سه ماهه بحث شد.

علاوه بر این، دفتر مربوطه تحت یک پلتفرم به عنوان یک سازمان غیردولتی تحت عنوان “موسسه استراتژیک معدن و فولاد سبز” ثبت شده است و یکی از وظایف آن برنامه‌ریزی برای برگزاری این سلسله از همایش با حضور کارشناسان بین‌المللی در حوزهٔ تدوین استراتژی و کارشناسان ملی در خط مشی این جنبش است.

برگزاری دومین همایش

در تاریخ ۲۴ مهر ۱۴۰۱، دومین رویداد “خوشامدگویی مدیران به معدن و فولاد سبز” با حضور بیش از ۱۵۰ مدیرعامل و مدیران تحقیق و توسعه و بیش از ۵۰ تولیدکننده در حوزهٔ معدن و فولاد برگزار شد.

هدف از برگزاری این جلسه، توسعهٔ استراتژی برای ایران در حوزهٔ معدن و فولاد سبز به عنوان دهمین تولیدکننده جهان بود.

در این رویداد، تجربیات عملیاتی بین‌المللی توسط پژوهشگران بین‌المللی و دانشگاهی به کار گرفته شد و در خط مشی با امضای پیمان، از نمایش آثار هنری و نخستین انتشارات تخصصی در حوزهٔ معدن و فولاد سبز نیز استفاده شد.

در این کنفرانس، تصمیم گرفته شد که مؤسسهٔ استراتژیک معدن و فولاد سبز با ایجاد شبکه‌های تحقیق و توسعهٔ شرکت‌های مذکور در ۴ حوزهٔ عملیاتی، اقدامات خود را پیاده‌سازی کند.
این چهار حوزه شامل افزایش بهره وری انرژی، افزایش بهره وری فرآیندهای تولید، جذب کربن و تولید فولاد بر پایهٔ هیدروژن هستند.

کارشناسان با به اشتراک گذاشتن تجربیات خود و پژوهش‌های دانشگاهی رتبهٔ اول، عملیات یکپارچه در این ۴ حوزه را تدوین خواهند کرد که نمونه‌ای از آن‌ها به عنوان پایلوت صنعتی در حال اجرا هستند.

تیزر فیلم در وبلاگ s∑ منتشر شده است. برای مشاهده فیلم،  اینجا  کلیک کنید.

نظارت و شبکه سازی

موسسه استراتژیک معدن و فولاد سبز با شناسایی دست‌اندرکاران و سازمان‌های صنعتی و نظارتی از یک سو و متخصصان و دانشمندان و فکرجویان و کارشناسان صنعتی و دانشگاهی از سوی دیگر، تلاش برای ایجاد چرخه دانش در زمینه معدن و فولاد سبز را داشته است. در مرحله اول با شناسایی بیش از ۲۰۰ عضو تأثیرگذار و نظرسنجی شده، موفق به تبدیل ادبیات فولاد سبز به ادبیات مشترک در میان آن‌ها شده است.

از جمله اقدامات برنامه‌ریزی شده و انجام شده در این بخش، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
– برگزاری سمینارها و جلسات مغزجمع
– ایجاد گروه‌های تخصصی ملی در زمینه افزایش کارایی انرژی، کارایی تولید، جذب کربن، فرآیندهای تولید هیدروژن و جلسات تبادل اطلاعات منظم هفتگی بین آن‌ها
 – برگزاری جلسات هفتگی کمیته راهبردی و توسعه استراتژی
 – انتشار اقدامات عملیاتی اجرا شده و نتایج آن‌ها، نظارت بر دانش، جهت و فناوری فعلی و ترجمه مقالات و کلیپ‌ها به زبان فارسی و انتشار آن‌ها به صورت عمومی و ارسال آن‌ها به صورت اختصاصی به افراد تأثیرگذار.
– انتشار نخستین مجله تخصصی در زمینه معدن سبز و فولاد سبز
– برقراری رابطه با دانشگاه‌های رتبه برتر ایران و توسعه سامانه STI برای همگرایی تحقیقات دانشگاهی
– تدوین دو نامه عملکرد در این حوزه و به دست آوردن امضا آن‌ها
– ارتباط گیری و دریافت پروژه‌های تحقیقاتی از دانشگاه‌ها و راه‌اندازی پروژه‌های نمونه و صنعتی
– جایزه چهره سبز ایران در حوزه معدن سبز و فولاد سبز

برای مشاهده فیلم  کلیک  کنید.
علاوه بر این، این مؤسسه قصد دارد ارتباطات بین المللی را برقرار کرده و این چرخه دانش را در حوزه بین المللی گسترش دهد.

اقدامات اجرایی و عملیاتی

موسسه استراتژیک معدن و فولاد سبز با کمک متخصصان، موارد نهایی را به پایان رسانده و اقدامات لازم را برای بهره‌برداری از آن انجام داده است. در کمترین زمان ممکن پس از شروع فعالیت، موفق به شروع برنامه اجرایی خود در یکی از بزرگترین کارخانه‌های DRI در ایران شده است.

از میان اقدامات برنامه‌ریزی شده و انجام شده در این بخش، می‌توان به اجرای پایلوت صنعتی در پیاده‌سازی تکنولوژی کارآمدی انرژی NE3W، محیط زیست و بهره‌وری آب در شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر اشاره کرد:

میثاق نامه مدیران ارشد معدن و فولاد سبز

موسسه راهبردی معدن و فولاد سبز،در راستای تحقق اهداف خود،2 میثاق نامه را به امضا مدیران ارشد معدن و فولاد سبز رسانیده است که بر آن اساس پیگیری عملیاتی شدن آن را بر عهده دارد.

انتشار گاهنامه تخصصی معدن و فولاد سبز(سیگماس)

این مجله با هدف ایجاد فرهنگ و جهت‌گیری برای دستیابی به اهداف موسسه معدن سبز و فولاد با انتشار مقالات علمی و اقدامات عملی منتشر می‌شود.